Thursday, February 19, 2009

Hari kekasih bukan untukku…

14 february… hari di mana semua orang yang mempercayai hari tersebut di seluruh dunia bergembira dengan pasangan mereka berjalan kesini sana makan bersama habis kan waktu bersama sepanjang hari pada hari tersebut. Tapi saya…..saya tidak meraiakan hari tersebut bukan kerana seruan majority di Negara ini yang tidak menyambut hari itu tapi kerana saya rasa malas untuk berjalan apatah lagi berjalan kaki dari pagi berjalan kesana kemari bertukar dan tempat arah dari kiri kekanan depan dan balik ketempat sebelumnya bersama pasangan…saya saya tidak menyambut hari itu kerana saya memang tidak pernah meraikannya selama hampir lapan tahun bersama gelpren..kerana saya menganggap hari itu ada lah hati yang paling remeh dan membebankan saya…saya yang memang sebenarnya tidak suka keluar kemana mana seawall seperti orang lain yang menyambut pada hari itu…satu lagi hal kenapa saya tidak meraikan hari tersebut ialah kerana saya telah berjanji dengan parent saya untuk membantu mereka “mengipas padi (buang hampah padi) setalah selesai di tuai…seharian saya bersama dengan adik dan parent saya mengipas dan terus mengipas….

ada seketika saya keluar sekejap kerana di panggil untuk praktis jamm….tapi jamming studio pada hari itu di booking penuh sehingga malam…saya bersama line up yang lain duduk minum sebentar…kelihatan seperti hari itu tidak semeriah yang saya jangkakan…seperti semua orang menyendiri… (hahaha)… saya balik kerumah…..satu lagi hal kenapa saya tidak meraikan hari tersebut..kerana pada hari esoknya saya akan menyambut hari jadi saya yang 22…ini lar sebab besar kenapa saya tidak pernah meraikan hari tersebut…kegembiraan saya lebih kepada sambutan hari jadi saya pada malam itu…walaupun sederhana dan tidak menjemput sahabat handaiku tapi saya merasa gembira kerana sambutan hari jadi itu di sambut serentak dengan sepupu saya yang kebetulan hari jadinya juga pada 15 february..tapi dengan sambutan yang ke 1tahun dan….saya sangat gembira pada hari itu kerana pasangan saya selama lapan tahun pun hadir dan terima kasih kepadanya kerana menghadiahkan saya selimut yang sanagt selesa…

selepas selesai sambutan pada malam itu. Tiba masanya saya spent masa saya dengan teman teman sejalanan saya….dari sebelumnya lagi merka sudah plan untuk “street” bahasa di gunakan untuk beralkohol di luar ruangan kelab malam…bertempat di rumah Richie saya treat teman teman saya a case of tiger dan mereka keluar kan 2 botol lagi minuman local…cerita dan cerita debate and debate (issue panas malam tu “CINTA pembodohan atau pembawaan dan tentang fakta” di usul oleh Erwin (kambing) dan di tentang oleh semuanya…hahahaha…..malam yang sungguh asyik…drunk and diskusi….hell yeah…(owh ya, tepat jam 1201…phone ku tidak habis bordering dengan sms ucapan hari jadi….thanxxx semuanya) habis di rumah Richie kami terus berangkat balik…..dan hari itu pada 14 februray saya banyak spent masa dengan parent dan teman teman ku , tapi tidak selama saya bersama teman teman ku….. thanxxx teman semuanya end…..

mijul_mojas

12 comments:

  1. Cool cool. Something about you! Happy belated birthday. Oya, sakit mata baca blog ko. Itam and dark green... grrrhhhh

    ReplyDelete
  2. saya ada hujah bagaimana cinta boleh jadi sebuah pembodohan

    ReplyDelete
  3. sorry chris hahah sya tia mo tlampau girang gembira bah sya pnya blog...hehehe

    ReplyDelete
  4. hi,

    happy birthday - drop me a line please at tukartiub@gmail.com

    ReplyDelete
  5. mijul,

    kenapa tak menulis lagi ?

    cheers

    isham2504

    ReplyDelete
  6. cbuk dgn assgnmnt lar bang hisham...
    ada cherita jua mau di tulis ne...tp lepas tk c buk lar baru tulis haha...

    cheers.. mijul mojas

    ReplyDelete
  7. eh..aku ada sms ko ba kan masa birthday ko ari tu..???

    ReplyDelete
  8. ada one...trima kasih buat kamu...
    hihihi

    ReplyDelete

Is it true this is abaut me??

keningau daerah fighter, Malaysia
Aku tetap aku....aku sebenarnya jarang becakap dan lebih memilih untuk mengamati,mendengar dan membuat kesimpulan di dalam otak aku sendiri....dan kalau aku ada mood untuk menulis, page ini lar yang akan jadi mangsa dengan penulisan hancurku..kalau tidak ada aku akan biarkan iya berlalu kerana aku juga tidak berapa suka dengan bebanan menaip...aku cuma akan bercakap untuk memberi idea tambahan dan mungkin dalam ketika aku separuh sedar kerana alcohol dalam badan...